2024. március 29. - Péntek
 

Fekete Krisztián és Pődör Balázs nélkül jövőre az ob mezőnye

Szigetvári Mátyás nemcsak a Szigetvári Racing Team csapatfőnökeként tevékenykedik, de egyben – a gyorsasági autós szakágon belül a formulaautósok érdekeinek képviselőjeként – az egész hazai formulaautós élet szervezésében is oroszlánrészt vállal. Vele beszélgettünk.

Aktuális téma után nem kellett sokáig kutatni, hiszen ahogy a Formula-1-ben, úgy a hazai formulaautós bajnokságban is beindult a pilótakeringő, és az már most biztossá vált, hogy 2015-re merőben átrendeződik a mezőny.

- Hogyan alakul a gyorsasági autós ob formulaautós mezőnyének jövő évi pilótafelállása?

- Amit nagyon sajnálok, hogy két számomra és a magyar formulaautós közösség számára fontos ember, Fekete Krisztián és Pődör Balázs jövőre hiányozni fognak a rajtrácsról. De nem fognak hiányozni a bokszutcából, hiszen a közösségünknek továbbra is a részét képezik majd, a versenyeken ott lesznek, csak épp nem indulnak rajtuk. Két kiváló versenyzőről van szó, akik idén a bajnokság első két helyén végeztek, így nyilvánvalóan mindenki örült volna neki, ha jövőre is mindketten a mezőnyt erősítik.

- Mindez értelemszerűen a Szigetvári Racing Team csapatára is kihatással lesz, hiszen Pődör Balázs eddig a ti csapatotokban versenyzett. Keresitek már az utódját? Kiket láthatunk versenyezni nálatok 2015-ben?

- Egy biztos: Oliver Ofner jövőre is a mi csapatunkat erősíti majd, és a mi autónkkal fog rajthoz állni az ob futamain. A többi egyelőre a jövő zenéje. Fekete Dominik jövőre már nagyobb autóval szeretne versenyezni, de nekem olyanom nincs, így jelen pillanatban nem sok rá az esély, hogy ő nálunk folytatja. A Dallarát lehet, hogy megveszik, vagy bérbe veszik majd tőlünk, erről még egyeztetek velük. Hogy a kérdés másik felét is megválaszoljam: igen, természetesen keressük (Pődör) Balázs utódját. Szerencsére van jelentkező szép számmal, és ami számomra külön öröm, hogy új emberek érdeklődnek, olyanok, akik jelenleg nem a mi bajnokságunkban versenyeznek. Fiatal gokartos srác és rutinosabb versenyző is van köztük. Reméljük, minél több jó pilótával és erős versenytechnikával a mezőnyben fog megkezdődni a 2015-ös versenyévad.

Szponzoraink
milpress
 
amper99
 
gj
 
penzz
 
 
 
canadaoil
 
 
 
fercom
 
hankook-logo
 
gumis
 
sforg
 
deak
 
bci
 
lovas
 
gaftker
 

AIMG4147

Hungaroring, 2014.10.10-12.

IMG 4471

Slovakiaring, 2014.08.22-24.

SZRT Pannonia-Ring 2014 046

Pannóniaring, 2014.06.20-22.

speedlight szlo formula 29

Slovakiaring, 2014.05.08-11.

speedlightphoto bfr kupa 041

Hungaroring, 2014.04.24-27.

AIMG1699 resize

Hungaroring, 2013.04.25-28.