2024. április 26. - Péntek
 

Maradt az ezüst

Bár egy kimagasló hétvégi szereplés esetén még lett volna reális esélye Pődör Balázsnak arra, hogy a hungaroringi tripla szezonzárón ledolgozza 9 pontos hátrányát, és megszerezze a bajnoki címet a 2014-es gyorsasági autós ob-n, ám a Szigetvári Racing Team versenyzőjének végül a mostani futamokon és az összetettben is be kellett érnie a 2. hellyel.

AIMG0641

Pedig jól indult a hétvége, hiszen az első időmérő edzésen Pődör megszerezte a pole-pozíciót, és csapatfőnöke, Szigetvári Mátyás szerint egész hétvégén az ő versenyzője volt a leggyorsabb, csak egy kicsit több koncentráció lett volna szükséges a még nagyobb sikerhez.

„Őszintén szólva nagyon bosszant, amit ezen a hétvégén és úgy általában véve egész évben láttam. Balázs egy nagyon tehetséges és nagyon gyors pilóta, meggyőződésem szerint ezen a hétvégén is ő volt a leggyorsabb, de szombaton a pole-pozícióból indulva csak a 3. helyen ért célba, egyszerűen azért, mert nem volt ott eléggé fejben. Több technikai probléma is hátráltatott minket idén, de ezeket könnyebb feldolgozni, mert mindannyian tudjuk, hogy ez része az autósportnak, időnként valami tönkre megy. De az, hogy a szezon legfontosabb hétvégéjére egy pilóta úgy jön oda, hogy nem tud száz százalékosan a feladatára koncentrálni, az számomra nagyon bosszantó, mert úgy érzem, Balázs tehetsége és az autónk felkészítettsége révén minden adott lett volna ahhoz, hogy ő legyen a bajnok. Sajnos azonban túl sok ajándékot adtunk idén az ellenfeleinknek, így ez a hajó most elúszott. Remélem, jövőre sikerülni fog javítanunk” – értékelt őszintén és szókimondóan a csapatfőnök.

AIMG4147

Pődör az említett 3. hely mellé vasárnap két 2. helyet szerzett, és az összesítésben is az ezüstérmes pozícióban végzett Fekete Krisztián mögött, megismételve tavalyi produkcióját. Az újdonsült bajnok fia, Fekete Dominik éppen Pődör csapattársaként, a Szigetvári Racing Team Epsilon Formula Renault kétliteres versenygépével bontogatta idén a szárnyait a bajnokságban, neki összesítésben a 4. helyet sikerült megszereznie a bajnoki pontversenyben. A 16 éves pilóta hungaroringi versenyhétvégéjéről a következőket mondta el:

AIMG4104

„Az első időmérő edzés kellemes meglepetés volt számomra, ott sikerült egy nagyon jó időt futnom. A versenyen aztán sajnos nem sikerült megfelelően összpontosítanom, és a 4. helyről indulva végül csak 5.-ként értem célba. A vasárnap reggeli időmérő közel sem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, másfél másodperccel mentem gyengébb időt, mint előzőnap. A versenyen viszont újra magamra találtam, és a 6.-ról sikerült a 4. helyre előrejönnöm, ez volt a hétvége csúcspontja. A harmadik és egyben záró futamon lett volna esélyem ezt az eredményt is túlszárnyalni és dobogóra állni, hiszen az időmérőn a 3. helyet szereztem meg, de a futamon sajnos váltóprobléma hátráltatott. Az egyéni legjobb köridőmet így is sikerült megfutnom, úgyhogy összességében nem lehetek csalódott ezzel a hétvégével, ahogy az egész idei szezonnal sem. Mentem idén a Formula Mastersszel is, indultam külföldi versenyeken, és úgy érzem, rengeteg tapasztalattal és tudással gazdagodtam, amit későbbi pályafutásom során remélhetőleg kamatoztatni tudok majd” – tekintett máris előre az ifjú pilóta, fél nappal az után, hogy épp véget ért az adott évi bajnokság.

A csapat harmadik pilótája, az osztrák Oliver Ofner az előzetes tervekkel ellentétben végül nem vett részt a hungaroringi szezonzárón.

 

2014.10.13.

Szponzoraink
milpress
 
amper99
 
gj
 
penzz
 
 
 
canadaoil
 
 
 
fercom
 
hankook-logo
 
gumis
 
sforg
 
deak
 
bci
 
lovas
 
gaftker
 

AIMG4147

Hungaroring, 2014.10.10-12.

IMG 4471

Slovakiaring, 2014.08.22-24.

SZRT Pannonia-Ring 2014 046

Pannóniaring, 2014.06.20-22.

speedlight szlo formula 29

Slovakiaring, 2014.05.08-11.

speedlightphoto bfr kupa 041

Hungaroring, 2014.04.24-27.

AIMG1699 resize

Hungaroring, 2013.04.25-28.