2024. április 16. - kedd
 

A bajnoki cím a tét

E hét végén abszolút véghajrájához érkezik a 2014-es Autós Gyorsasági Országos Bajnokság, hiszen a Hungaroringen két nap leforgása alatt rendezik meg az idei szezon utolsó három versenyét. A Szigetvári Racing Team számára komoly téttel bír a tripla idényzáró, mivel Pődör Balázsnak még a bajnoki címre is van esélye.

A 2005 után második magyar bajnoki címére hajtó pilóta legutóbb, a Slovakiaringen egy dupla győzelemmel tartotta életben bajnoki esélyeit, és a mostani, hungaroringi megmérettetésnek egyértelműen a triplázás céljával vág neki Dallara F3-as versenygépének volánjánál, hiszen csak így lehet reális esélye ledolgozni jelenlegi 9 pontos hátrányát Fekete Krisztiánnal szemben.

Az említett rivális fia, a 16 éves Fekete Dominik is a Szigetvári Racing Team csapatát erősíti, ő jelenleg a 4. helyet foglalja el a bajnoki tabellán, és Pődörhöz hasonlóan neki is 9 pontos hátrányt kellene ledolgoznia az utolsó három fordulón ahhoz, hogy befogja a pontversenyben előtte álló riválisát, Kőszegi Tamást.

Az Epsilon Formula Renault 2,0-t terelgető pilóta a hétvégét megelőzően reálisan elemezte saját esélyeit a bajnoki dobogóra:

„Fizikálisan az év talán legmegterhelőbb versenyhétvégéje vár ránk, hiszen két nap alatt három versenyt kell teljesítenünk. Volt már ilyenre példa, de a Hungaroringen alapból elég nagy igénybevételnek vagyunk kitéve a pilótafülkében, úgyhogy nehéz hétvégére számítok, és ennek megfelelően készültem a versenyre. Elméletileg van még esélyem az év végi 3. hely megszerzésére, de a jelenleg előttem levő Kőszegi Tomi egy elég erős autóval versenyez, úgyhogy nem lesz könnyű befogni. Úgy gondolom, kisebbfajta csodára lenne szükség ahhoz, hogy enyém legyen az év végi bronz, de mindent meg fogok tenni, hátha sikerül” – bizakodott az ifjú pilóta.

Rajthoz áll a hétvégén a csapat harmadik versenyzője, a 15 éves, magyar felmenőkkel is bíró, ám osztrák állampolgár Oliver Ofner is, ő a Formula Renault-kupa év végi dobogós helyezését veszi célba.

Szigetvári Mátyás csapatfőnök a következő várakozásokkal tekintett a sűrű hungaroringi hétvége elé:

„Nagyon izgalmas hétvégének nézünk elébe, hiszen teljesen nyílt még a bajnokság, és a mostani három versenyen fog eldőlni minden. (Pődör) Balázs jelenleg a 2. helyen áll a bajnokságban, de lehet még 1., de rosszabb esetben akár 3. is, szóval tényleg sok múlik még ezen a hétvégén. (Fekete) Dominikért is nagyon szorítok, mert ő is felérhet még a bajnoki dobogóra, Oliver (Ofner) pedig a Renault-kupában lehet 2. vagy 3., úgyhogy mindhárom versenyzőnk számára komoly téttel bír ez a hungaroringi szezonzáró. Mindent megtettünk a tökéletes felkészülés érdekében, úgyhogy bízzunk a legjobbakban.”

 

2014.10.09.

Szponzoraink
milpress
 
amper99
 
gj
 
penzz
 
 
 
canadaoil
 
 
 
fercom
 
hankook-logo
 
gumis
 
sforg
 
deak
 
bci
 
lovas
 
gaftker
 

AIMG4147

Hungaroring, 2014.10.10-12.

IMG 4471

Slovakiaring, 2014.08.22-24.

SZRT Pannonia-Ring 2014 046

Pannóniaring, 2014.06.20-22.

speedlight szlo formula 29

Slovakiaring, 2014.05.08-11.

speedlightphoto bfr kupa 041

Hungaroring, 2014.04.24-27.

AIMG1699 resize

Hungaroring, 2013.04.25-28.