2024. április 16. - kedd
 

Kiváló szervezés, felemás szereplés

Jó szezonkezdést produkált a Szigetvári Racing Team

Szigetvári Mátyás bemutatta csapatának idei három pilótáját, akiknek hungaroringi erős szereplésén nem lepődött meg, a hétvégi résztvevők magas számán viszont annál inkább.

SZÖVEG: BOGNÁR VIKTOR

FOTÓ: KOLLÁR ATTILA

Kik az idei versenyzők és hogyan kerültek a csapathoz?

Idén is három pilótával állunk rajthoz a magyar bajnokságban: Pödör Balázs, Fekete Dominik és az osztrák Oliver Ofner vezeti majd a Szigetvári Racing Team autóit. Dominik és Oliver a gokartból léptek fel, de egyiküknek sem újdonság a formaautózás, Balázs pedig már tíz éve a csapatnál vezet, így őt különösebben már senkinek nem kell bemutatni őt Magyarországon.

SZRT BFR Kupa Hring 2014 105

Változott valamit a technika az idei évre?

Nem, mindenki a tavalyi autójával megy, idézőjelesen. Annyi történt, hogy a gépek egy felújításon, alapos átvizsgáláson estek át. Különösebb változás azonban nem történt.

SZRT BFR Kupa Hring 2014 252

Hogyan alakult az első hétvége a pilóták számára?

Eléggé felemásan. Dominikkal meg vagyok elégedve, ő nagyon jól ment, bár a váltóval felmerülő műszaki probléma beárnyékolta a vasárnapi versenyét. Oliver is erősen szerepelt, az első időmérőn az esőben az abszolút negyedik helyet érte el, a vasárnapi kvalifikáción pedig a Renault Kupában első lett. Sajnos azonban a versenyeken nem tudta hozni ugyanezeket az eredményeket. Az egyik futamon a 3., a másikon pedig a 2. helyen végzett a kategóriájában. Mégis úgy gondolom, hogy Oliver esélyes a Renault Kupa bajnoki címének megszerzésére, és nagyon remélem, hogy ez sikerül is majd neki, de ehhez a versenyen is a leggyorsabbnak kell majd lennie.

Balázsnak nehezebb hétvégéje volt. Úgy vélem, hogy szombaton ő lehetett volna a legjobb magyar, de elkövetett egy kisebb vezetői hibát, amikor ráhajtott a poros részre és megpördült, így csak a második lett. Vasárnap is hasonló eredményt ért el, de akkor nem volt esélye a győzelemre. Remélem, hogy a Slovakia Ringen majd jobban fog menni. A bajnokságot tekintve mindenképpen az első helyet célozzuk meg a versenyzőinkkel, a Renault Kupában és az abszolút értékelésben is.

speedlightphoto bfr kupa 016

Régóta a szakmában van, látott már ilyen népes mezőny? Mi lehet az oka ennek a nagy érdeklődésnek?

Tényleg nagyon jó mezőny jött össze. Tíz-húsz évre visszaemlékezve sem jut eszembe olyan eset, hogy ilyen sok, 23 formaautó lett volna a rajtrácson. Nagyon bízom benne, hogy ez a korai lendület végig fogja kísérni a magyar bajnokság futamait, és ha ennyi résztvevő nem is, de 16-18 fő minden bajnoki futamon jelen lesz.

A nagy létszám okát én sem tudom. De talán azzal magyarázható a dolog, hogy ez a szezonnyitó már hosszú évek óta egy nagyon jól megrendezett versenyhétvége. Most is így volt, minden kategóriában nagyon sok autó állt rajthoz. Úgy ítélem meg, hogy ez elsősorban a házigazdák munkáját dicséri. Kiválóan működött minden, én is nagyon jól éreztem magam, tehát mindenképpen a szervezőket illeti érte a köszönet.

 

2014.04.28.

Szponzoraink
milpress
 
amper99
 
gj
 
penzz
 
 
 
canadaoil
 
 
 
fercom
 
hankook-logo
 
gumis
 
sforg
 
deak
 
bci
 
lovas
 
gaftker
 

AIMG4147

Hungaroring, 2014.10.10-12.

IMG 4471

Slovakiaring, 2014.08.22-24.

SZRT Pannonia-Ring 2014 046

Pannóniaring, 2014.06.20-22.

speedlight szlo formula 29

Slovakiaring, 2014.05.08-11.

speedlightphoto bfr kupa 041

Hungaroring, 2014.04.24-27.

AIMG1699 resize

Hungaroring, 2013.04.25-28.